Co je Japonská Matcha Moya?

Japonská Matcha Moya je práškový zelený čaj získaný z čajových rostlin, které jsou speciálně stíněny před přímým slunečním zářením před sklizní. Výsledkem je vyšší obsah chlorofylu, antioxidantů a bohatší, zelenější barva. Po sklizni se čerstvé listy napařují, suší a rozemelou v tradičních mlýnech na prášek. Kompletní informace o produkci našeho zeleného čaje matcha naleznete v sekci našeho webu Produkce a Původ. Na rozdíl od běžného listového sypaného čaje, když pijeme práškový zelený čaj matcha, konzumujeme celý čajový lístek a tímto způsobem dodáváme našemu tělu všechny živiny obsažené v matcha čaji, včetně těch, které jsou nerozpustné.

Japonský zelený čaj Matcha Moya Traditional z 1. a 2. sklizně

Příznivé efekty Matcha

Buddhističtí mniši používají matcha čaj již více než 800 let, aby zůstali ostražití během dlouhých hodin meditace. Dnes víme, že tento účinek je vyvolán L-theaninem, aminokyselinou v matcha, která zvyšuje produkci alfa vln v lidském mozku a vede ke zvýšené schopnosti soustředění a účinku relaxace. Vlastnosti matcha jsou však mnohem větší: je to antioxidant, zlepšuje funkci imunitního systému a posiluje rychlost metabolismu, tak pomáhá snižovat tělesnou hmotnost a je zlatým dolem flavonoidů chránících buňky. Více informací o příznivých účincích zeleného čaje matcha na naše telo se můžete dočíst v naší sekci webu Příznivé účinky, kde uvádíme i výsledky různých vědeckých studií.

Proč čaj od značky Moya Matcha?

Kvalitní zelený čaj BIO Moya Matcha je pečlivě pěstována na malých, rodinných biocertifikovaných polích v japonském Uji, regionu známém pro nejvyšší kvalitu zeleného čaje matcha díky svému jedinečnému mikroklimatu. Každá šarže našeho organického matcha je pečlivě kontrolována na možné chemické zbytky a jeho kvalita je potvrzena přísnými japonskými standardy a ekologickou certifikací. Moya Matcha se pak zpracovává lokálně, hermeticky zabalí a expeduje v malých dávkách, aby se zajistila maximální čerstvost.