Jak připravit matchu?
Příprava čaje matcha není časově náročná, a nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti. Je to jemný čajový prášek, který se smíchá s vodou. K tomuto účelu můžete použít jak tradiční šlehání bambusovou metličkou (chasen), tak klasickou metličkou či elektrický napěňovač mléka.
Tradiční způsob přípravy čaje matcha pochází z japonského čajového obřadu (chanoyu). K přípravě nápoje potřebujeme misku (chawan), bambusovou metlu (chasen) a bambusovou lžičku (chashaku).
Do misky vložte lžičku matchy 1,5 g bambusovou lžičkou (chashaku), zalijte 100 ml horké vody (80 ° C) a rozmíchejte bambusovou metličkou (chasen), až se vytvoří hustá zelená pěna. Dolejte nápoj vodou na 200 – 250 ml. Konzumujte.
Nápoj lze připravit a konzumovat za studena, aby byl velmi osvěžující. Vysypejte sáček 1,5g matcha do lahve se studenou vodou a promíchejte. Konzumujte.