Česká společnost B.GLOBAL ent. s.r.o. byla založena v roce 2017 s cílem vyhledávání a uvádění na trh těch nejkvalitnější výrobků ke spokojenosti zákazníků v České republice a střední Evropě. Náš tým staví na bohatých zkušenostech s mezinárodním obchodem a kontakty do celého světa. Neustále vyhledáváme nové výrobky a přinášíme vám vždy nejvíce trendy, zdravé a moderní produkty ze všech koutů světa. Díky našemu zájmu o naši Zemi a úsilí o ekologickou ochranu mnoha z nás si vybíráme výrobky, které respektují přirozené trendy ekologického zemědělství, a proto nabízíme hlavně organické nebo bioprodukty, které jsou v přírodě přirozené. Díky naší skvělé lokaci skladu v Praze jsme schopni zasílat výrobky do celé České republiky a střední Evropy a propojit vás se světem.

Be Global, and let us bring the world to your hands. So be Global, B.Global. 

B.Global Ent. logo

Jsme specialisti na japonský zelený čaj matcha a sypané zelené čaje z oblasti Kagoshima. Díky naší znalosti asijského prostředí a častým cestám do této oblasti jsme pro Vás připravili synergii s nejlepšími výrobci matcha čaje značky Moya z regionu UJI, který nám učaroval svou chutí a úžasným prostředím, kde roste, vyrábí se a je vždy čerstvý expedován k zákazníkům v České republice. Níže bychom se rádi podělili o příběh značky MOYA, skrze její zakladatelku Hitmi Saito.

Hitomi Saito, spoluzakladatelka značky Moya Tea Japan, vyrostla v prefektuře Kanazawa v Japonsku. Poté, co vystudovala obchod a administrativu, místo toho, aby se připojila k rodinnému stavebnímu byznysu, se rozhodla následovat své srdce a přihlásila se na školu vaření Tokio Seika Gakko a zároveň absolvovala školení v tradičním japonském čajovém obřadu. Dále pokračovala ve vzdělávání v makrobiotice na Kushi Institute, jednom z předních světových makrobiotických vzdělávacích center, kde získala znalosti o zdravotních výhodách spojených s vyváženou stravou s důrazem na celozrnné výrobky a zeleninu.

To ji vedlo k tomu, aby se stala lektorkou v kuchařském studiu ABC v Tokiu. Po 3 letech přednášek nastal čas rozšířit své kulinářské zázemí nad rámec japonské tradice a Hitomi Saito odcestovala do Paříže, kde začala pracovat v Ze Kitchen Galerie v Saint-Germain des Près s šéfkuchařem celebrit Williamem Ledeuilem, který jí představil různé přístupy z Francouzské tradiční kuchyně. V roce 2010 absolvovala Hitomi Saito školu Le Cordon Bleu School, světově proslulý inkubátor kulinářských talentů. Fúzní přístup školy k vaření – který často vede ke smíchání staletých receptů s novými chutěmi a aranžmá – se od té doby stal Saitovým kulinářským krédem.

Takřka rodinné vztahy s Evropou zavedly Saito do mikrokosmu nových chutí, který ještě více rozvinul repertoár jejího kulinářského ateliéru. Tuto zkušenost využila k velkým přínosům při práci mimo jiné jako kuchařka pro americký diplomatický korpus v Paříži a slavné osobnosti jako Karl Lagerfeld.

Od roku 2013 se Hitomi Saito aktivně věnuje propagaci organického zeleného čaje matcha v evropské kuchyni a v roce 2015 vytvořila značku Moya Tea Japan zaměřenou na matchu a další japonské zelené zelené čaje.