Ingredience pro přípravu Vanilkového Matcha Ice Latte:
- vrchovatá lžička Daily Moya Matcha (cca 4 g)
- 200 ml mléka, může být rostlinného původu
- vanilkový sirup podle chuti
- kostky ledu – co nejvíce!
Postup na přípravu Vanilkového Matcha Ice Latte:
Pro přípravu vanilkového matcha ice latte naplňte vysokou sklenici ledem až po okraj. Poté nalijte do 3/4 sklenice vámi zvolené mléko. Přidejte 2 lžíce vanilkového sirupu nebo více, pokud máte rádi sladkou a silně vanilkovou příchuť. V samostatné misce přípravte nápoj matcha, k napěnění použijte bambusovou metličku chasen nebo napěňovač mléka a smíchejte matchu s malým množstvím vody. Získáte tak jakési silné zelené „espresso“. Pomalu je nalijte do předem připravené sklenice s ledem a mlékem. Před podáváním vše dobře promíchejte. Na ozdobu můžete přidat šlehačku a posypat matchou. Pod tímto odkazem uvidíte video, jak si připravit matchu doma. Dobrou chuť! Itadakimasu!
Ingredience na výrobu domácího vanilkového sirupu:
- 400 ml vody
- 250 g bílého cukru
- 150 g třtinového cukru (například demerara)
- 2 vanilkové lusky
- 2 lžíce koňaku nebo brandy
Pro zájemce 😉
Do hrnce dejte ingredience: vodu, dva druhy cukru, semínka vyškrábaná z vanilkových lusků a samotné lusky. Vše přiveďte k varu, poté snižte teplotu a sirup vařte 5–10 minut. Občas promíchejte, aby nedošlo k připálení. Když uvidíte, že se cukr úplně rozpustil, sundejte sirup z plotny a nechte vychladnout. Vychladlý sirup smíchejte s koňakem a přelijte přes cedník do zavařovací sklenice. To vám pomůže zbavit se vanilkových lusků a prášku. Sirup skladujte v lednici.
Recept a fotky: Marianna Medyńska!