Lahodné čokoládové tyčinky s čajem Hojicha
Hojicha je pražený japonský zelený čaj. Díky procesu pražení získává ořechové aroma a jemně nasládlou chuť. Obsahuje rovněž malé množství kofeinu oproti jiným zeleným čajům. Práškou formu čaje Hojicha lze připravit stejně jako matcha čaj a pít s mlékem například v nápoji jako hojicha latte, dále bezkofeinové náhražky kávy nebo nízkokalorické náhražky kakaové ;). Skvělý nápad je přidat ho i do dezertů, proto sdílíme recept na vynikající tyčinky hojicha 🤎.
Ingredience na 6 Ks:
- 50 g másla
- 10 g prášku Moya hojicha
- 90 g hořké čokolády (70%)
- 50 g moučkového cukru
- 175 g sušenek
- 8 g kakaa
- 1 g soli
- 30 g kávy nebo třešňového džusu (můžete přidat i rum nebo jiný silný alkohol)
Recept na přípravu tyčinek s čajem Hojicha:
Sušenky rozdrobte na malé kousky a nasypte je do velké mísy. Smíchejte kakao, prášek hojicha, sůl a moučkový cukr v samostatné misce. Do hrnce dejte máslo a čokoládu. Zahřívejte, míchejte, aby vznikla hustá hmota. Pozor, ať se nespálí ;). Čokoládovo-máslovou směs nalijte do mísy s hojichou a dobře promíchejte. Přidejte kávu nebo džus a znovu promíchejte. Směs nalijte na rozdrcené sušenky, rychle promíchejte a dejte na plechy. Dejte do lednice, dokud úplně neztuhne minimálně 3 hodiny. Pokud nemáte formičky, dejte hotovou směs na 20 minut do lednice. Po mírném ztuhnutí z něj rukama vytvarujte tyčinky, zabalte do alobalu a nechte zcela ztuhnout. Tyčinky můžete ozdobit lyofilizovaným ovocem nebo ořechy. Dobrou chuť!