Perfektní recept na lahodné matcha cupcaky s matcha krémem je právě tady. Už nemusíte hledat! 😉 Nyní si můžete připravit tyto lahodné košíčky s lahodným jemným krémem s vynikající chutí matcha čaje. Slibujeme, že taková pochoutka zlepší náladu všem a přídavek matchy dodá energii a pozitivně naladí tón po zbytek dne.
Matcha Cupcakes – ingredience na těsto:
- 108 g mouky
- 138 g cukru
- 4 g prášku do pečiva
- špetka soli
- 80 ml mléka
- 40 ml oleje
- 1 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 220 ml vody (přidat až na konci)
Matcha Cupcakes – ingredience na krém:
- 50 g změklého másla
- 50 g moučkového cukru
- 200 g mascarpone
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 zarovnaná čajová lžička Moya Matcha Daily
Matcha Cupcakes – příprava těsta:
V jedné míse smícháme suché ingredience – mouku, cukr, prášek do pečiva a přidáme špetku soli. V jiné míse smícháme mokré ingredience – mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Přidejte mokrou směs k suché a důkladně promíchejte mixérem nebo metličkou, aby nezůstaly hrudky. Nakonec přidejte vodu.
Těstovou náplň nalijte do formiček na košíčky, zhruba do poloviny, aby nepřeteklo. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia. Košíčky pečte podle velikosti forem 8 až 15 minut. Větší formy mohou vyžadovat delší dobu pečení.
Matcha Cupcakes – příprava krému:
Zatímco jsou košíčky v troubě, je čas připravit krém. Do mísy dejte změklé máslo a moučkový cukr a pomocí mixéru je vyšlehejte do nadýchané hmoty. Přidejte mascarpone, vanilkový extrakt a matchu, poté šlehejte, dokud nedosáhnete hladké, bezchybné konzistence.
Matcha Cupcakes – zdobení:
Po vyjmutí košíčků z trouby je před zahájením procesu zdobení nechte vychladnout. Krém nanášíme nejlépe na vrch košíčků pomocí cukrářského sáčku. Můžete použít profesionální sáček nebo domácí vyrobený jednoduše z pečícího papíru. Košíčky dokončete posypáním matchou nebo je ozdobte lyofilizovaným ovocem.
Dobrou chuť! Itadakimasu!
Pingback: Jaký druh čaje se pije v Japonsku? | Matcha Moya