Máte chuť na lahodný letní dezert s jahodami?
Jedna z věcí, kterou milujeme na italském dezertu panna cotta, je jeho jednoduchost. Připravíte ho během chvilky a výsledky jsou úžasné. Dokonale jemná textura se rozpouští v ústech.
Matcha Panna Cotta je také vynikajícím dezertem pro začátečníky, kteří začínají svou cestu s čajem matcha. Můžete upravit množství přidané matchy, aby byla chuť dezertu jemnější nebo intenzivnější, v závislosti na vašich preferencích.
Možná je to dobrá příležitost připravit si zelenou panna cottu a povzbudit přátele, aby vyzkoušeli matcha čaj? 😉
Ingredience:
- 3 listy želatiny
- 400 ml husté smetany (30%)
- 200 ml mléka
- 50 g cukru
- 2 lžičky tradiční matcha
- 200 g jahod
- 1 lžíce hnědého cukru
- několik listů verbeny citronové (volitelné)
Návod na přípravu:
- Želatinu namočte asi na 10 minut do studené vody.
- Smetanu, mléko, matchu a cukr důkladně promícháme a zahřejeme (asi na 55-60 stupňů Celsia). Přidejte scezené plátky želatiny a promíchejte. Připravenou směs nalijeme do sklenic a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny.
- Jahody nakrájejte najemno, posypte je cukrem, přidejte nakrájenou verbenu, promíchejte a odstavte. Podávejte na vrchu připravené panna cotty.