Hojicha latte má mnoho fanoušků po celém světě. Vyrábí se z prášku hojicha, horké vody a napěněného mléka. Než si ale odběhnete udělat si hojicha latte, rádi bychom vám vysvětlili, co je to hojicha prášek. Hojicha je zelený listový čaj, ale čím se liší od ostatních zelených čajů, je proces pražení po sklizni. Dodává čaji kouřové aroma, jedinečnou ořechově-karamelovou chuť a také snižuje hladinu kofeinu. Proto je vhodný pro těhotné ženy a děti. Hojicha prášek je tedy v podstatě práškový čaj hojicha. Chuť hojicha latte nám může trochu připomínat horké kakao nebo kávu. Pokud nejste milovníci čaje, zkuste to a možná vás překvapí! Zde najdete recept na dokonalé hojicha latte.
Ingredience na hojicha latte:
- 1 čajová lžička prášku Moya Hojicha
- 50 ml horké vody (kolem 80°C)
- 200 ml mléka nebo rostlinného mléka dle vašeho výběru
Recept na hojicha latte:
Hojicha prášek smíchejte s vodou pomocí napěňovače mléka nebo pokud máte, můžete použít chasen – bambusovou metličku tradičně používanou k přípravě matcha. Prášek se ve vodě nerozpustí, takže jej musíte důkladně promíchat. Zahřejte mléko dle vlastního výběru, napěňte a přelijte směsí prášku hojicha a vody. Pokud chcete, můžete přidat nějaké sladidlo a je to hotové! Perfektní, ořechové hojicha latte u vás doma.